• Obkrožite 6 za župana Mestne občine Koper

  Kandidat za župana Mestne občine Koper, Boris Popovič  (Koper je naš, Slovenija za vedno) pod številko 6.

  Borisu Popoviču sledite na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

  #KoperJeNaš #SlovenijaZaVedno

  BIOGRAFIJA

  Boris Popovič se je rodil v Kopru leta 1962 mami Solzi in očetu Branku. Danes živi v Bošamarinu pri Kopru z ženo Evo in sinovoma Nikom in Tajem ter hčerko Tio. Župansko funkcijo opravlja že 15 let, že drugi mandat je tudi član Državnega Sveta Republike Slovenije, s podporo stranke Slovenija za vedno pa se je podal v tekmo za predsednika Republike Slovenije.

  V domačem Kopru je obiskoval osnovno šolo Dušana Bordona in maturiral na gimnaziji Koper, nato pa vpisal Strojno fakulteto v Ljubljani. Čeprav je ni zaključil, je pridobljeno znanje uporabil pri delu v družinskem podjetju, ki ga je leta 1954 ustanovil oče Branko. Kasneje je vodenje podjetja prevzel Boris Popovič in razširil njegovo dejavnost.

  Že v otroštvu je bil Boris Popovič navdušen športnik. Sedem let je igral v koprskem nogometnem klubu, kjer je nosil tudi kapetanski trak. Kasneje se je uveljavil v avtomobilističnem športu in osvojil vrsto naslovov: državni prvak v kartingu in reliju ter šesto in tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Zaradi športnih dosežkov je tudi nosilec naslova avtomobilist leta in statusa vrhunskega športnika mednarodnega razreda.

  Poslovna pot

  Po zaključku športne kariere leta 2000 in očetovi smrti je v celoti prevzel vodenje družinskih podjetij. V tem obdobju je bil tudi predsednik Nogometnega kluba Koper, ki je prav pod njegovim vodstvom doživel ponoven vzpon. Obiskovalci koprskega mestnega kopališča pa ga poznajo predvsem po tem, da ga je marca leta 2002, ko je prevzel njegovo upravljanje, temeljito obnovil.

  Politična pot

  Boris Popovič se do lokalnih volitev 2002 ni aktivno vključeval v politično življenje koprske občine. Vendar, ker se je kot podjetnik in občan srečeval z ovirami, za katere je bil prepričan, da zavirajo razvoj mesta in njegovega zaledja, se je odločil, da kandidira za župana. V želji po spremembi pri vodenju občine ga je 1. decembra 2002 podprla tudi večina volivcev.

  Popovič še danes uživa veliko podporo Koprčanov. S svojo zagnanostjo in uspešnim vodenjem je Koper v 15 letih njegovega županovanja doživel pravi razcvet in razvoj, tako z vidika infrastrukture, storitvenih dejavnosti, turizma, kot tudi na področju kulture, športa, izobraževanja in sociale.

  Na področju stanovanjske problematike so bila v času njegovega županovanja zgrajena stanovanja za mlade in socialno ogrožene družine, obnovljene in zgrajene so bile številne šole in vrtci tako v mestu kot tudi na podeželju.

   

  V  času županovanja Borisa Popoviča je Mestna občina Koper prejela številne laskave nazive, med drugim v letu 2017 naziv Evropska destinacija odličnosti, kar potrjuje, da se mesto in njegovo zaledje razvijata v pravo smer, s tem pa se občina uvršča v sam vrh slovenskega in svetovnega turizma. Poleg tega je leta 2008, 2012 in 2014 mesto Koper prejelo prvo mesto v kategoriji večjih mest natečaja Moja dežela, lepa in gostoljubna, leta 2012 pa tudi nagrado za najbolj varno mesto v Sloveniji.

  Vse štiri mandate Borisa Popoviča je zaznamovala jasna strategija razvoja in drzna vizija, ki jo postopoma uresničuje s svojo številčno ekipo sodelavcev. V tem letu so se začela dela za več naložb, med njimi ureditev zelenih površin ob ustju Badaševice z igrišči za odbojko na mivki, nadaljevanje gradnje olimpijskega bazena na Bonifiki, ureditev centra vodnih športov ob bazenu v Žusterni, v teku so aktivnosti za razširitev bertoške vpadnice, za umestitev razglednega dvigala na Markovec in gradnjo novega vrtca v Dekanih ter številne druge.

  Uspeh Borisa Popoviča gre pripisati njegovi vztrajnosti, odločnosti, delavnosti in predanosti, ki ga spremljajo pri uresničevanju zastavljenih ciljev in soočanju s številnimi izzivi in teh mu, kot tudi sam pravi, nikoli ne zmanjka.

   

Comments are closed.